Farvestrålende fastelavnsboller

Farvestrålende fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Antal: 16 stk. 

Se hvordan du gør i denne video, eller rul ned og se ingredienser og fremgangsmåde.

Ingredienser

1 dl mælk
50 g gær
125 g smør
1 æg
4 spsk. sukker
375 g hvedemel

Til Pensling:

1 æg



Fyld:

Hindbærsyltetøj



Kagepynt:

Krymmel
Chokolade



Glasur:

200 g flormelis
1 spsk. kogende vand


Sådan gør du

Lun mælken til fingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). 

Ælt dejen grundigt. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 40x40 cm). Skær dejen ud i kvadrater på ca. 10 x 10 cm. 

Fordel syltetøj på dejen og fold dejen sammen omkring fyldet. Tryk kanten godt sammen.

Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket og lunt i ca. 45 minutter. 

Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Mens dejen hæver lav glasur: 

Rør flormelis med kogende vand. 

Tilsæt vandet lidt ad gangen til glasuren har den rette (tykke) konsistens. 

Bagetid: 10-15 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).       

 

Pynt:

Pynt fastelavnsbollerne med glasur, smeltet chokolade eller sjov kagepynt.